Eén van de kernactiviteiten van het bedrijf is onderzoek naar nieuwe gas- en olievelden door een team van geologen en seismologen. Het doen van proefboringen naar nieuwe velden is het meest spannende onderdeel van de activiteiten. Wanneer er een succesvolle proefboring heeft plaatsgevonden noemt men dit bij Dana petroleum een ‘hit’.

Voor de uitbreiding koos Dana uit vijf plannen ons voorstel met de titel “Ready for the hit”, vooral omdat het perfect aansluit op de waarden en wensen van Dana Petroleum. Het plan voorziet in een groei van 110 naar 150 personen, afhankelijk van het succes van de proefboringen. Het gebouw moet in zeer korte tijd kunnen opschalen naar een verdubbeling in capaciteit.

Op een fijnzinnige manier zijn de kleur en de stroperige vorm van een druppel olie verwerkt in het interieur. Zo is op de beganegrondvloer de afwerking goudachtig transparant, de kleur van olie.

In ons voorstel hebben we maatregelen opgenomen om de betrokkenheid van het personeel te vergroten door zichtbaar te maken wat er allemaal speelt. Zo worden medewerkers deelgenoot van de vorderingen van de geologen en seismologen. Er ontstaat ruimte om collega’s te ontmoeten, informatie te delen en elkaar te motiveren.

Routing en signing is opnieuw ontworpen, zowel in het interieur als exterieur. Een vitaliteitsprogramma voorziet in vers bereid eten in het nieuwe bedrijfsrestaurant, waar informeel werken wordt gestimuleerd. Met de uitbreiding van 400 m2 wordt tevens het entreegebied met balie, pressroom en vergaderruimte vernieuwd. Een lange gebogen wand organiseert de begane grond. Deze wand is uitgevoerd als een zorgvuldig gedetailleerd meubel met geïntegreerde functies, zoals een espressocorner, zitjes, kassameubel en uitgifte voor het restaurant. Je kunt hier met grote groepen lunchen, maar ook in klein gezelschap comfortabel eten en werken. Op verzoek van de CEO is een aquarium met vissen opgenomen in de wand.

De buitengevel is volledig transparant en biedt uitzicht over het water en de haven van de Haagvliet met de oude Caballerofabriek aan de overkant. Op een fijnzinnige manier zijn de kleur en de stroperige vorm van een druppel olie verwerkt in het interieur. Zo is op de beganegrondvloer de afwerking goudachtig transparant, de kleur van olie. Op alle verdiepingen hebben we break-out areas ontworpen met een nieuwe pantry en informele meetingvoorzieningen. Op de 10e verdieping is een gym toegevoegd. Het ontwerp versterkt de herkenbaarheid en de branding van Dana Petroleum als innovatief olie- en gasbedrijf.

ontworpen door
Lüchinger Architects
medewerkers
Joris Lüchinger, Martijn de Koning, Fred Gerdes
interieur concept
Lüchinger Architects i.s.m. Irene Sein
opdrachtgever
Dana Petroleum
locatie
Binckhorstlaan, Den Haag
ontwerp
2014