Hoewel het bestemmingsplan een terras op deze plek niet toestond, is het met ons ontwerp gelukt om een bouwvergunning te krijgen, mede door een zeer positief advies van Welstand. Het ontwerp past bij de architectuur van havenlocatie met stoere gebouwen als het Sint Jobsveem en het Scheepvaart en Transportcollege, die direct op de kade staan. Om aan te sluiten op het havenkarakter van de omgeving is gekozen voor weervast staal van 8 mm dik en een glazen omheining ter bescherming tegen de wind.

Uit het weervast Cortenstaal wordt een patroon van klimopbladeren gesneden, zonder repetitie, waardoor het stoere materiaal tegelijkertijd heel verfijnd overkomt. IVY betekent klimop in het Engels. Het interieur van het restaurant is licht en wit, met linnen op de tafels en banken met stoelverwarming. Sinds 2013 draagt het restaurant een nieuwe naam, FG.

Uit het weervast Cortenstaal wordt een patroon van klimopbladeren gesneden, zonder repetitie, waardoor het stoere materiaal tegelijkertijd heel verfijnd overkomt.